29/07/2020

Lions Club Amsterdam 1 Host is nu ook de sponsorclub van  de eerste Specialty Club in Nederland.

De LC Amsterdam 1 Host, reeds sponsorclub van de Lions Clubs LC Dortmund, LC Den Haag 1, LC Utrecht, LC Groningen, LC Landsmeer, LC Hoorn, LC Amsterdam-Centrum, LC Amsterdam-Overamstel, LC Amstelveen,  LC Amsterdam t IJ en de Leoclub Amsterdam, is nu ook de parentclub van de eerste Specialty Club Amsterdam Roma Global

Het is onze Tail Twister Mark , tevens ook de National Coördinator Specialty Clubs Netherlands, na twee jaar noeste arbeid gelukt de eerste  Nederlandse Specialty Club "Amsterdam Roma Global" op 22 juli jl. te laten inschrijven in de registers van MyLCI in Oakbrook. 

Door deze officiële inschrijving in MyLCI en ook hier in het Lolas leden administratie systeem heeft het MD110 zich geschaard  onder de Internationale  Specialty Club Lions Banner.

De Specialty Club Amsterdam Roma Global start met  46 Lions leden, met een ratio M/V 50 /50 % en het Charter is gepland plaats te vinden op Zaterdag 5 september as.

Zoals bekend biedt een Specialty Club de mogelijkheid om nieuwe Lionsclubs op te richten, waarbij niet de woonplaats leidend is, maar een gemeenschappelijke beroep of interesse. 

 Bijvoorbeeld personen die vergaande raakvlakken hebben door een specifiek beroep, maatschappelijke interesses, sport, etniciteit of vroeg uitgetreden gepensioneerden, expats, voormalige rijksgenoten, kunstenaars, studenten, leden van lokale maatschappelijke organisaties en/of verenigingen, te veel mogelijkheden om te benoemen.

En voor een Specialty Club geldt niet de community waar de leden wonen of werken, maar een Specialty Club is actief in een district of het Multiple district. In dit geval is deze Specialty Club Amsterdam Roma Global, de naam zegt het al, nog meer dan SPECIAL , het is nl. de eerste Lionsclub waarvan de leden grensoverschrijdend  zich overal wereldwijd , global dus, bevinden. 

Behalve in Nederland wonen en werken  deze Specialty Club leden ook in de USA, Duitsland, Italië, Spanje, Finland, Oekraïne, Portugal, UK, Kroatië, Slovenië, Turkije, Noord Macedonië, Iran, Denemarken, Finland, Rusland, Roemenië, Servië, Oostenrijk, Slowakije, Tsjechië , India, Frankrijk, Hongarije, Griekenland, Estland, Albanië en Moldavië

Een  mooie start van het nieuwe FY 2020-21 voor de parent LC Amsterdam 1 Host en zij wenst de Specialty Club Amsterdam Roma Global heel veel global  “We Serve” succes.